Vážení čtenáři, dnes se podíváme na jeden z nejnovějších a nejnabušenějších tabletů na trhu – Apple iPad Pro 11 2024. Tento přístroj nabízí omračující výkon díky čipu M4, nádherný OLED displej a spoustu dalších vychytávek. Pokud přemýšlíte o upgradu, čtěte dál. Tato recenze vám přinese všechny důležité informace, abyste věděli, zda je tento iPad vhodný právě pro vás.

Design a zpracování Apple iPad Pro 11

Elegance a tenkost

Nový Apple iPad Pro 11 přichází s elegantním a moderním designem. Jednou z prvních věcí, které vás na tomto zařízení zaujmou, je jeho tenkost. S tloušťkou pouhých 5,3 mm je tento model ještě štíhlejší než jeho předchůdci. Tento tablet je nejen tenký, ale i lehký, váží pouhých 444 gramů, což usnadňuje jeho přenášení a manipulaci.

Barvy a materiály

Apple nabízí iPad Pro 11 ve dvou barevných provedeních: stříbrné a vesmírně šedé, která je matná a působí velmi luxusně a zároveň nenápadně​. Tablet je vyroben z kvalitního hliníku, což zajišťuje jeho odolnost a pevnost, i když je tak tenký.

Displej iPad PRO 11

OLED technologie

Jedním z největších vylepšení u tohoto modelu je přechod na OLED displej. Tento typ displeje poskytuje úžasnou kvalitu obrazu s živými barvami, hlubokými černými odstíny a vysokým kontrastem. Displej má úhlopříčku 11 palců a rozlišení 2388 x 1668 pixelů, což znamená ostrý a detailní obraz.

Problémy s HDR

Při sledování obsahu v HDR si však někteří uživatelé všimli problémů s vysokými světly, zejména u tmavých modrých tónů. Tyto problémy způsobují, že některé části obrazu vypadají přepáleně nebo mají „pavučinový“ efekt, což může být rušivé​​. Apple pracuje na řešení těchto problémů, takže je dobré sledovat případné aktualizace softwaru.

Koukni...  Návod: Jak si vybrat ten pravý mobil?
Apple iPad Pro 11 2024 s OLED displejem na bílém stole, zobrazená hlavní obrazovka s aplikacemi a widgety, nad tabletem leží Apple Pencil.
iPad PRO 11 M4 2024

Výkon Apple iPad 11 Pro 2024

Procesor Čip M4

Apple iPad Pro 11 2024 je vybaven novým čipem M4, který poskytuje výkon na úrovni stolních počítačů. Tento čip je o 15 % rychlejší než předchozí generace a nabízí až o 35 % rychlejší grafický výkon. Neural Engine je také o 40 % rychlejší, což zrychluje úlohy strojového učení a dalších pokročilých funkcí​.

Editace a kreativní práce

Výkon je perfektní pro profesionální uživatele, kteří pracují s grafickým designem, fotografiemi nebo videi. Editace RAW fotek, práce s 3D modely nebo střih videí je na tomto zařízení plynulá a bez zpoždění. Díky tomu je iPad Pro ideálním nástrojem pro kreativní profesionály, kteří potřebují vysoký výkon a mobilitu​.

Fotoaparát a zvuk iPadu 11 PRO

Přední a zadní fotoaparáty

Apple iPad Pro 11 je vybaven profesionálními fotoaparáty, které zahrnují širokoúhlý 12MP a ultraširokoúhlý 10MP objektiv. Přední kamera má 12MP snímač a 122stupňový zorný úhel, což je skvělé pro videohovory a selfies. TrueDepth kamera navíc umožňuje bezpečné odemykání zařízení pomocí Face ID​​.

LiDAR skener

Tento skener měří, jak dlouho trvá světelnému paprsku dorazit k objektu a odrazit se zpět, což umožňuje vytvářet přesné hloubkové mapy a zlepšuje zážitky v rozšířené realitě. Pomáhá také při focení a natáčení videa za špatných světelných podmínek​.

Zvukový systém

iPad Pro má čtyři reproduktory, které poskytují kvalitní zvukový zážitek s podporou Dolby Atmos. Pět mikrofonů studiové kvality zajišťuje čistý zvuk při hovorech, nahrávání videa a zvuku.

Příslušenství k iPadu PRO 11

Apple Pencil a Magic Keyboard

Apple Pencil 2. generace a Magic Keyboard jsou nepostradatelným příslušenstvím pro iPad Pro. Apple Pencil se skvěle hodí pro kreslení, psaní poznámek a další kreativní práce. Magic Keyboard poskytuje pohodlné psaní a má integrovaný trackpad, který rozšiřuje možnosti práce s iPadOS​.

Koukni...  Investice do akcií Apple: z 1000 dolarů dolarovým multi-milionářem

Cena a dostupnost

Apple iPad Pro 11 2024 začíná na ceně přibližně od 30.000 Kč Cena se samozřejmě zvyšuje v závislosti na zvolené kapacitě úložiště, která může dosahovat až 2TB​.

Na závěr

Apple iPad Pro 11 2024 je výkonné a elegantní zařízení, které je ideální pro profesionály i kreativce. Nabízí špičkový výkon díky čipu M4, krásný OLED displej a širokou škálu funkcí. I když se jedná o drahé zařízení, jeho schopnosti a kvalita zpracování jsou bezkonkurenční.

Pokud hledáte tablet, který zvládne vše od grafického designu po editaci videí, je tento iPad Pro tou správnou volbou.

Apple iPad PRO 11 2024
iStyle.cz

Apple iPad 11 PRO 2024 – Recenze a zkušenosti

0,0
Vynikající0%
Velmi dobré0%
Průměrné0%
Špatné0%
Hrozné0%

Vaše komentáře

Zatím nejsou žádné komentáře… Buďte první, kdo ho napíše.


Přispějte svým komentářem, recenzí či zkušeností

Rubriky:

Apple, Internet, IT, Technologie,

Poslední aktualizace: 29/06/2024