Existuje určitá skupina lidí, která prostě nevydrží u klasického grilování. Stačí jedna pořádná zahradní párty a najednou začneš řešit, proč ti maso večer mizí v šeru, proč je na stole místo omáček jen kečup a proč má každý druhý host nějaké svoje “udělátko”, co jsi v životě neviděl. A přesně o tom to je – grilování už dávno není jen o ohni a mase. Grilovací vychytávky jsou jako zbraňový arzenál každého správného mista grilu.

Pokud letos chceš být tím, na koho se bude ještě týden po akci vzpomínat, sáhni po něčem, co všem vytře zrak. Tady je můj osobní výběr těch nejlepších grilovacích vychytávek, které z tebe udělají hvězdu každé grilovačky.

Reklama KetoDiet

Světlo na gril? Večer už nikdy nespálíš steak

Znáš to – slunce zapadá, pohoda vrcholí, ale gril je najednou v totální tmě. Dřív jsem to řešil mobilem v puse nebo baterkou opřenou o kečup, jenže maso pak nikdy nebylo podle představ. Osvětlení na gril je úplná gamechanger – ať už magnetické LED lampičky nebo chytré klipsnové světlo.

Večer vidíš na každou klobásu, na žádný kousek masa nezapomeneš, a navíc to celé působí fakt stylově.


Bezdrátový teploměr: Steak podle aplikace, ne podle nervů

Jedna z největších revolucí v grilování je pro mě bezdrátový teploměr. Zatímco dřív jsem každých pět minut řešil „už to je?“ a píchal maso vidličkou, dneska zapíchnu sondu, otevřu appku a v klidu sleduju, kdy mám maso sundat.

Koukni...  Infarkt včas? AI předpoví deset let dopředu!

Můžeš kontrolovat i víc kusů najednou a klidně si zajít pro další pivo. Výsledek? Maso je vždycky přesně tak, jak má být – žádné zbytečné nervy, žádné překvapení.


Rožeň s motorkem: Kuře i jehněčí bez starostí

Rožeň už dávno není jen pro profíky. S elektrickým motorkem se z grilu stává opravdová pečící stanice. Naskládáš maso, zapneš, a zatímco si s kamarády povídáš u stolu, kuře nebo kýta se sama otáčí a rovnoměrně propeče. Popravdě, kdo jednou zkusil šťavnaté kuře z rožně, ten už pečení v troubě bere jen jako nouzovku.


Boční vařič, chladící box, otvírák: Bar na grilu

Grilování už dnes není jen o mase. Pořádný gril má boční vařič na omáčky, vestavěný chladící box na pivo nebo citrony a otvírák na lahve zabudovaný přímo v pultu. Zní to jako blbost? Ani náhodou. Najednou můžeš rozvařit BBQ omáčku přímo na grilu, pít pořád vychlazené pití a nikdy nelovíš otvírák někde po kapsách nebo v trávě. Malé detaily, ale ten rozdíl je obrovský.

Reklama Bradley

Litinové pánve, desky a grilovací kameny: Kdo chce být steak master

Vždycky jsem si myslel, že steak se griluje prostě jen na roštu. Pak jsem objevil litinové pláty, pánve, woky a kameny na gril. Co ti budu povídat – kdo chce maso s křupavou kůrkou, šťavnatou zeleninu nebo třeba pizzu jak z pece, tomu bez litiny něco chybí. Navíc, litinové nádobí je nezničitelné a krásně drží teplo. Pro mě osobně objev posledních let!


Multigril a udírna v jednom: Pro gurmány i experimentátory

Gril, na kterém zvládneš udit, je prostě další level. Jednou je to klobása, podruhé vepřová krkovice v kouři, potřetí domácí uzený sýr. Možnost přepínat mezi přímým grilováním a uzením dává prostor hrát si, zkoušet, a vždycky překvapit hosty něčím navíc. Navíc to není jen na maso – v udírně zvládneš i zeleninu, sýry nebo ryby.

Koukni...  Pojď hrát hokej s Bauerhockey.cz a získej skvělou slevu!

Elektrické grily: Grilování i na balkoně

Ideální pro lidi co nežijí v domě. Pokud si pořídíte elektrický gril tak se všechno rozhodně změní. Žádný kouř, žádné hádky se sousedy, ale maso pořád šťavnaté a voňavé. Grilování na balkoně je díky elektrice úplně o něčem jiném – jednoduché, rychlé, čisté.


Kempingové grily: Grilovačka kdekoliv

Kolikrát bych si chtěl vzít gril k vodě, ale klasiku prostě nenarveš do auta. Pak jsem objevil přenosné kempingové grily (dokonce jsem jeden včera koupil na naše letní kempování s klukama pod stanem). Složíš do tašky, zapálíš za pět minut a griluješ kdekoliv. Skvělé na festivaly, na ryby, kempování i spontánní pikniky v parku.

Tohle je fakt hit mezi lidmi, co chtějí grilovat i mimo domov.


Doplňky, které dělají mistra: Rukavice, kleště, drápy

Někdo má plný stůl udělátek, jiný jede oldschool. Ale když se jednou spálíš o rošt, začneš si vážit pořádných rukavic, když ti dvakrát spadne klobása pod gril, pochopíš, proč má mít kleště pořádný grip. A drápy na trhané maso? To je kapitola sama pro sebe. Malé věci, které změní zážitek z grilování.


Popelníky a zásobníky: Úklid bez nervů

Úklid grilu po grilovačce je vždycky slabá stránka. Ale pokud máš gril s vyjímatelným popelníkem nebo zásobníkem na uhlí, je to za dvě minuty hotové. Prostě jen vysypeš a jdeš si dát ještě jedno pivo, zatímco ostatní se trápí s lopatkou a štětkou.


Pokud ti přijde, že grilování je jen o mase a ohni, fakt se pleteš. Když se obklopíš těmi správnými vychytávkami, je to úplně nový svět.

Vyzkoušej pár těchhle „hraček“ a připrav se na to, že tě letos budou všichni kopírovat. Ostatně – právě o tom jsou nejlepší grilovačky. O zážitcích, o pohodě a o tom, že každá další sezóna může být ještě lepší než ta předchozí :).

Reklama Bradley

Vaše komentáře


Přispějte svým komentářem

author avatar
Petr Venclik Tech & VPN & Cybersecurity Blogger
Píšu o technologiích, VPNkách, ochraně soukromí a bezpečnosti na internetu. Všechno, o čem mluvím, si sám testuju - doma, v práci i na cestách. Sdílím tipy a triky, které opravdu fungují, a hodnotím služby podle reálných zkušeností, ne podle reklamních řečí. Baví mě propojovat IT, umělou inteligenci, cestování, marketing a moderní životní styl do jednoho funkčního celku. Věřím, že technologie mají život usnadňovat, ne komplikovat a právě o tom jsou mé články na tomto webu.